Výpis z denníka udalostí

Mestská polícia Žilina

MÁJ 2021

17. týždeň

Zistené a vyriešené priestupky na území mesta: 385

Nahlásené, zistené a vyriešené udalosti: 204

OZNAM

Mestská polícia Žilina oznamuje občanom, že v súvislosti so zriadením stálej služby na okrsku Vlčince / Solinky majú k dispozícii mobilné telefónne číslo +421 905 608 008 priamo na tento okrsok, na ktorom môžu kontaktovať nonstop hliadku mestskej polície. Samozrejme stále platia aj telefónne čísla na stálu službu na Hollého ul., ako aj tiesňová linka 159.

30.04.2021

00:52 hod. Prijatá telefonická žiadosť z OOPZ Žilina – východ o súčinnosť pri pátraní po osobe vo veku 14 rokov (autista), ktorý odišiel z miesta trvalého pobytu. V čase 03:22 hod. prijatý telefonický oznam ohľadom pohybu chlapca s autistickým správaním v priestore vstupu do HM Tesco na ul. Košická. Hliadka MP na mieste zistila, že sa jedná o hľadaného, ktorý bol odovzdaný matke v mieste trvalého bydliska.

00:40 hod. Prijatý telefonický oznam ohľadom skupiny osôb konzumujúcej alkoholické nápoje pri ČS na Solinkách. Po príchode hliadky MP na miesto osoby reagovali útekom. Dve osoby dostihnuté vo vnútrobloku, ďalšie dve osoby zodpovedajúce popisu zistené na ul. Gaštanová. Na miesto sa tiež dostavili hliadky OO PZ Žilina – západ, ktoré boli na miesto vyslané ohľadom fyzickej potýčky, ktorá sa mala odohrať v priestore pri ČS. Osoby odovzdané hliadke PZ.

27.04.2021

14:30 hod. Oznamovateľ nahlásil, že na ul. J. Fándlyho vo vozidle Renault už druhý deň sedí za volantom bez pohnutia muž. Na mieste zistený muž, ktorý hliadke MP uviedol, že  už päť dní nejedol, zle sa cíti, nemôže chodiť, prišiel o byt a v aute prespáva. Po zhodnotení jeho zdravotného stavu mu bola na miesto privolaná sanitka, ktorá ho následne previezla na ošetrenie.