V zariadení pre seniorov je situácia stabilizovaná

Ilustračná foto (15)Ilustračná foto (15)

Situácia v zariadení pre seniorov – Úsmev v Žiline je stabilizovaná. Všetci klienti sú podľa informácie z pondelka 25. januára v dobrom zdravotnom stave. V zaradení naďalej platia prísne preventívne opatrenia. Posledné testovanie na ochorenie COVID-19 zachytilo jedného pozitívneho klienta, ktorý je zatiaľ bezpríznakový a zostáva v prísnej karanténe.

Na základe vývoja situácie, zariadenie pre seniorov – Úsmev plánuje v čo najkratšom možnom čase dobrovoľné zaočkovanie klientov. Väčšina zamestnancov zariadenia očkovanie proti COVID-19 už absolvovala. Začiatkom mesiaca bolo v zariadení zaznamenaných 26 klientov a osem zamestnancov s pozitívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19. Väčšina klientov mala ľahký priebeh ochorenia koronavírusu. Seniori sa sťažovali na bolesti kĺbov, hlavy či slabosť, vyskytli sa prípady nechutenstva do jedla a podobne.

O pozitívnych klientov, ktorí boli izolovaní od ostatných seniorov, sa staral vyčlenený odborný personál v päťdňových intervaloch. V stálej službe pracoval 17-člnenný krízový tím, ktorý neopúšťal budovu. Úsmev – zariadenie pre seniorov v Žiline má kapacitu pre 64 klientov, personál zariadenia tvorí 34 pracovníkov.