Mesto má staronového dodávateľa telekomunikačných služieb, mesačná úspora je vyše 40 %

ilustračná fotoilustračná foto

Mesto Žilina má od apríla tohto roku staronového dodávateľa telekomunikačných služieb. Na základe výsledku verejného obstarávania je ním spoločnosť Orange Slovensko, a. s., ktorá uspela s víťaznou ponukou. Do dnešného dňa mesto na základe nových vyrokovaných podmienok dosiahlo úsporu oproti starým fakturovaným sumám 40 %, úspora v prípade mobilných telefónnych služieb pre Mestskú políciu v Žiline je až 55 %.

Kým ešte v marci tohto roku zaplatil Mestský úrad v Žiline za služby spoločnosti Orange vyše 2 400 eur, od apríla je to 1 347 eur. Mestská polícia platila od januára do marca v priemere viac ako 1 700 eur mesačne, od apríla je to približne 750 eur mesačne. Mestu sa podarilo oproti pôvodnej zmluve vyrokovať aj väčšiu úsporu pri nákupe mobilných zariadení.

Nová zmluva sa týka služieb nielen pre mestský úrad, ale aj pre všetky organizácie, inštitúcie, školy, sociálne zariadenia v správe mesta, spolu ide o 350 mobilných telefónnych čísel. Maximálny finančný limit plnenia novej rámcovej zmluvy s Orange je odhadnutý počas štyroch rokov jej platnosti na sumu 250-tisíc eur.

Pôvodná rámcová zmluva so spoločnosťou Orange bola v platnosti od roku 2007 a na základe zmluvných podmienok sa každoročne automaticky predlžovala.